lördag 30 maj 2015

Lugnt och fint bara

Normalt pålitliga yr.no påstod att vi skulle ha en lätt bris på ungefär 4 sekundmeter från sydväst idag. Frågan är om det ändå inte snarare handlade om tung kuling. Men sak samma - det är Österbotten.

Inledde i alla fall dagen med 50 km i den där motvinden när jag tyckte att det  skulle vara ok att genomlida raksträckorna fram till Voltti bara för att få ta del av de där urtjusiga kilometrarna längs gamla vägen (östra sidan om älven) i Härmä. Därefter var det dags att genomlida den urtråkiga sträckan från Härmä mot Vörå, bara för att få ta del av den urtjusiga sträckan mellan Kaurajärvi och Kimo.

120 km är egentligen för kort. Det är två veckor kvar (Vättern) och man borde utsätta kroppen för närmare 200 km. Men min rygg och mina armar är inte färdiga för sådana sträckor. Redan efter 80 km tyckte överkroppen att det var tillräckligt. Det är mycket längre väg tillbaka till någorlunda kapacitet än vad man blåögt fantiserar om. I övrigt handlade rundan inte om att göra annat än att ta det relativt lugnt och fint. Försökte att inte köra överilat. Det fungerade riktigt bra också. Förutom axelpartiets smärtor så var jag ändå ganska fräsch efteråt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar