torsdag 31 januari 2013

En milstolpe i min skidkarriär

Skatevirtuosen Back har åter snurrat runt elljusspåret (som det egentligen heter i Österbotten). Tre varv totades ihop. För första gången har jag nu lyckats underskrida en medelpuls på 90% trots att farten var ungefär lika långsam som den brukar. Vet inte om ni får ihop den där ekvationen men så är det i alla fall.
Jag vill alltså härmed gå ut i offentligheten och stoltsera med 88%. Dessutom var högsta pulstoppen mycket lägre än vad jag brukar ha efter klättringen upp från åkern nere vid Andrasjön.
Faktum är att jag inte ens noterade backen det första varvet. Tänkte på helt andra saker. Först när jag var förbi klättringen slog det mig att jag passerat eländet. De andra två varven tog jag igen förlusten och tänkte jättemycket på hur tungt det var.
Men allt var inte klang, jubel och guldfest. Spåren (ja alltså den platta delen där man skejtar) hade körts upp med skoter. Det innebar att skidorna ställvis envisades med att fastna i skoterns skidspår. Mitt skejtande genomfördes på dessa platser med diverse halvt okontrollerade balanshopp, snabb och bredbent teknik (också okontrollerat) samt ett antal spontana okväden.
... Ja jag tror i alla fall att jag skidade tre varv...


6 kommentarer:

 1. Tycker nog pulskurvan i tabellen ändå ser lite oregelbunden ut

  SvaraRadera
 2. Du tar fel. Faktiskt!
  Det där är inte pulskurvan. Man kan lätt tro det men det är natten efter senaste mogendansen vid Stjärnhallen.

  SvaraRadera
 3. Var och prövade på spåret ikväll och blev nog avundsjuk. Önskar att vi hade ett dylikt spår i Vasa med omnejd. Inte illa med fint spår, idrottshall och ishall inom några hundra meter :)

  Peter

  SvaraRadera
 4. Med tanke på kartan är din kommentar underbart kul men rent seriöst har du absolut rätt. Man blir onekligen bortskämd när det gäller idrottsmöjligheterna. Skötseln av anläggningarna är suverän och dessutom är det en enormt fin social stämning runtomkring alltsammans.

  SvaraRadera
 5. Ska förresten tillägga att jag inte är sur över att man tagit till skoter för att köra upp spåren - Det är bara min teknik som inte pallar för något annat än parkettgolv - och knappt ens det.

  SvaraRadera
 6. Jag körd bara klassiskt så jag märkt int i vilket skick skatedelen var, men de klassiska spåren var nog bra...

  Peter

  SvaraRadera