tisdag 20 november 2012

Tummen har lossnat

Senare än sent (både på året och denna kväll) kom jag äntligen åt tangentbordet och lyckades beställa hem ett par dubbdäck, ny framlampa, ny baklampa samt fasta skärmar till mtb och racer.
Däcken är bredaste Marathon Winter (50 x 622) och framlampan är Lezyne Power Drive XL.
Lite osäker på den. Alla säger att det ska vara Philips i den prisklassen men det sk*t jag i för Philips-lampan är ful, sk*tful!
Jag ska återkomma till prylarna och skriva ett utförligt reportage, göra en hel massa diagram och vända ut och in på varje detalj.

7 kommentarer:

 1. Hurudana skärmar blev det till mtb29an?

  /mas/jake/castrello/vagcyklist (måste skaffa mig färre online-identiter...)

  SvaraRadera
 2. Bluemels 53mm breda
  https://www.bike-components.de/products/info/p24393_Bluemels-Schutzblech-Set-.html
  Finns även 63mm breda och jag började fundera på om jag borde ha tagit dem istället. Då skulle det ju fungera med fetare däck - typ Big Apple eller Super moto som kommer i 2,35 (60mm) - vilket jag tänkt testa. För leriga skogsdagar blir det nog de normala plastlapparna (och andra däck). Annars riskerar man ju tränga fast allsköns material mellan däck och skärm.

  Beställt är beställt och jag får se hur de fungerar nu under vintern. Kan ju hända att man samlar en massa blötsnö under skärmen också. Hur jag får fast framskärmen vete katten men det kanske fixar sig. För 20 eurosar tyckte jag att jag kan prova i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Använder själv cateye klämförband för att fästa skärmarna nertill i gafflarna, finns i olika storlekar.http://www.bike-components.de/products/info/p11850_Befestigungsschelle-.html ,fungerar bra på crossen, använder vanliga buntförband för att fästa skärmarna upptill då jag saknar hål i gaffeln men köp inte dom allra billigaste så håller dom nog.
   Jahl

   Radera
  2. Tack för tipset!
   Problemet är bara att jag har en Lefty i framänden av härket men jag har faktiskt ändå tänkt försöka fixa så att jag kan ha en hård skärm nära hjulet - fäst på något sätt i gaffelbenet. Får jag det inte tillräckligt hållbart så blir det nog traditionell, högt ställd plastskärm för mtb. Tycker bara att det är så fult...

   Radera
  3. ... Eller egentligen är det nära på omöjligt eftersom skärmen måste sitta fäst så långt ner på benet för att "följa med hjulet". Jag är ytterst skeptisk från start.

   Radera
  4. Oj, en amputerad MTB. Skärmarna är ganska fladdriga men kanske går med en vanlig slangklämma bara på ena sidan med gummi( helst oanvänt) mellan klämma och gaffel.
   Jahl

   Radera