torsdag 25 september 2014

Nu blev det liksom typ jättetrögt

Knepig rytm med jobbtider i kombination med större transporter och tidspress har resulterat i en hel del bil de senaste dagarna. I morse var det äntligen dags för velomobil igen. 

Om jag tidigare jagat 25-minutersgränsen enkel väg och följaktligen 50 minuter total pendlingstid så får jag nu vara glad om jag tar mig under 30/60-minuter. Det gjorde jag inte idag.
+ 4°C gör att man plockar på sig ett eller två extra lager av kläder på morgonen. När jag kör genom Sundby börjar lagren kläder kännas som om de är för många. Det blir ju varmt där inne i skalet. Samtidigt är jag inte så intresserad av att huttra och ha för kallt när jag stövlar iväg ut på morgonen.

Så från och med nu kommer jag inte att köra livet ur mig för att slå några rekord. Pendlandet ska få börja handla om att ta sig från A till B på ett behagligt sätt. Trots att kroppen tillåts varva ner och inte hela tiden försöker trycka upp farten så går det ju ändå ledigt 42-45 på platt mark. Egentligen en rätt hyfsad hastighet det också - speciellt för att vara en cykel. 
Men hastighetsmätaren ska man nog försöka hålla borta ur synfältet nu på hösten. Dels kommer vinterdäcken snart på och dels är det kanske absolut bäst att försöka ta det lite lugnt med ansträngningsgraden också - liksom försöka hålla en fin grund bara.

Nu väntar jag på ny belysning. Hittade en riktigt spännande lampa för en tid sedan. Lampan är beställd och planen är att den ska monteras i nosen. Mer om den senare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar